This case is only available in Dutch 🇳🇱

Orlando International Airport appOrlando International Airport app

Orlando International Airport

Een app die ervaring en service verbetert.

Download app:
Download app:
Visit website:
Reading time:
min
Deliverables
iOS, Android
Stack
Skills
Concept, Design, Development, Maintenance

Duizenden Bluetooth-beacons

Of passagiers nu op zoek zijn naar hun gate of favoriete koffietentje, met Indoor Wayfinding en Indoor Positioning in de MCO-app kunnen ze makkelijk navigeren door de hele luchthaven. Ze zien zelfs in één oogopslag op hoeveel minuten loopafstand hun bestemming is. Dit zorgt voor een relaxter en zelfverzekerder verblijf op de luchthaven. Gestresst de weg zoeken is verleden tijd.

De implementatie van deze functionaliteiten was een technische uitdaging. Luchthavens staan immers niet bekend om hun eenvoudige structuur. Daarom brachten we eerst de complete luchthaven in kaart, van alle parking decks tot de gates. Hierdoor konden we vervolgens duizenden Bluetooth-beacons ophangen. Dit deden we op zo’n manier dat de app altijd en overal makkelijk de locatie van een gebruiker in de luchthaven, de parkeergarages en de terminals kan bepalen.

Automatisch je parkeerplek opslaan

Je auto terugvinden in een parkeergarage of op een parkeerterrein kan een flinke uitdaging zijn. Zeker als je net terugkomt van een lange vakantie. Daarom implementeerden we een functionaliteit in de app waarmee gebruikers hier geen omkijken meer hebben. De app slaat automatisch de parkeerplek op, met behulp van de beacons. Als passagiers na hun reis weer landen op MCO Airport, ontvangen zij een notificatie die hen eraan herinnert waar hun auto geparkeerd staat. Ook navigeert de app gebruikers vervolgens terug naar hun auto.

Contextuele berichten

Reizen kan behoorlijk stressvol zijn. Daarom is voor veel passagiers een beetje hulp welkom. Vanuit dat idee ontstonden de ‘smart contextual messages’. Dit zijn berichten die de app genereert op basis van de gebruikerslocatie en persoonlijke vluchtinformatie. Stel, je bent thuis en je vlucht vertrekt over een paar uur. De app herinnert je er dan aan om op tijd van huis te vertrekken en toont je de snelste route. En eenmaal op de luchthaven laat de app weten wanneer het tijd is om door de douane te gaan. Deze slimme berichten zijn niet alleen in het voordeel van de gebruiker. Ook de luchthaven profiteert ervan. Naast de waardevolle interactie met reizigers, kan de luchthaven ook alle faciliteiten stimuleren die het te bieden heeft zoals de vele winkels en restaurants.

Verbeterde reizigerservaring

De MCO Airport-app heeft zich bewezen als waardevolle toevoeging aan The Orlando Experience. De app draagt bij aan het verbeteren en optimaliseren van de reizigerservaring en -service. Samen met MCO blijven we continu innoveren om het meeste uit The Orlando Experience te halen.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Meer weten over deze case of met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!