This article is only available in Dutch 🇳🇱

Nieuws

Visit Report: CVG Airport

Voor de officiële aftrap van een project voor onze nieuwe klant CVG reisden Mathijs, Alec en Vera naar Noord-Kentucky.
'Het is zo'n voorrecht om de wereld rond te reizen en onze klanten persoonlijk te ontmoeten. Dit bezoek was een onschatbare kickstart voor het project.' - Mathijs Kraai

Doel 1: Wensen en belangen in kaart brengen

Tijdens de formele projectkick-off maakten onze Move-collega’s kennis met alle stakeholders die bij de nieuwe website betrokken waren. Naast de vaste contactpersonen van het project, spraken ze ook met personeel van Parking & Concessions, Innovation & Customer Experience, Human Resources, Air Service Development, Information Technology and Procurement. Deze stakeholders werken op hun beurt samen met zakenpartners, werkzoekenden en de lokale gemeenschap. Zo leerden we alles over de behoeften en interesses van de klant. Daarna schetsten we een overzicht van het project en brachten we samen met de klant de risico's in kaart. Een belangrijk onderdeel van dergelijke projectaftrap is de afstemming over de werkwijze van Move. En in het geval van internationale klanten komen altijd de cultuur en de mogelijke impact hiervan op het proces aan bod.

Doel 2: Unieke uitdagingen en kenmerken ontdekken

Elke luchthaven heeft zijn eigen unieke uitdagingen. Een uitdaging voor CVG Airport is dat het fysiek in Noord-Kentucky ligt, maar de belangrijkste stad die het bedient - Cincinnati - ligt net boven de staatsgrens in Ohio. Het locatiebezoek hielp ons precies te begrijpen wat deze situatie inhoudt. Daarom verwijzen we in designs en communicatie nu alleen nog naar Cincinnati / Northern Kentucky International Airport of CVG. Naast unieke uitdagingen heeft elke luchthaven unieke kenmerken. Natuurlijk licht is dominant bij CVG - iets wat direct opvalt als je daar bent. Daarom hebben we een lichte en heldere benadering in de visuele stijl geïmplementeerd. Een bezoek aan de website en luchthaven voelt hierdoor als een holistische gebruikerservaring.

Doel 3: Een informatiearchitectuur ontwikkelen

Tijdens de reis stond ook de ontwikkeling van een nieuwe informatiearchitectuur gepland. Als startpunt voor een interactieve sessie hingen we de oude architectuur met post-its aan de muur. In slechts anderhalf uur maakten we samen met de belanghebbenden keuzes, verwijderden we post-its, voegden we post-its toe én maakten we de nieuwe, lichtere en flexibelere variant. Een basis die geschikt is voor de verdere ontwikkelingswensen van CVG. Het persoonlijke contact was hier extreem waardevol, omdat discussie en afstemming direct mogelijk was ‘voor de muur’. Digitaal had deze sessie niet hetzelfde effect gehad.

Next steps

Het was een fantastische reis vol waardevolle inzichten, die inmiddels zijn verwerkt in een definitief designvoorstel en een scherpere scope. Hier kunnen we het project verder aan ophangen. Door het bezoek weten we nu ook hoe het project past in het grotere plaatje voor CVG, dat innovatie probeert te omarmen en een onvergetelijk positieve klantervaring wil leveren. Of dat nu persoonlijk is, digitaal of allebei!

Featured updates

Beyond the latest trends

No items found.

Meer weten of met ons werken?