This article is only available in Dutch 🇳🇱

Nieuws

De Hakrinbank-app is live!

Op Valentijnsdag ging de Hakrinbank-app live. Hoe staat het er nu, iets meer dan een maand later, voor met deze ‘mobiele liefdesbaby’ van Hakrinbank en Move? Lees het hier.
Twee handen die een telefoon vasthouden waarop de Hakrinbank-app te zien is.

'Een complex achterlandschap met een gebenchmarkte mobile en online banking software-oplossing: hoe gaaf is dat?! Als Project Manager Hakrinbank had ik over de uitdagingen in integratie-ondersteuning gelezen, vlak voor de samenwerking met Move startte. Het was wekelijks 3 verschillende tijdzones, 3 verschillende bedrijfsculturen en 2 verschillende projectmanagement delivery-praktijken op elkaar afstemmen. Het resultaat: een Super Banking App! Samen met het ontwikkelteam van Move hebben wij een hele simpele en tegelijkertijd geavanceerde app voor onze klanten gelanceerd. Ik ben heel trots op ons teamwork! Maar... wij stoppen niet. De grenzen van mobiel bankieren verleggen wij, as-you-read, met de volgende releases.'

Parvesh A. Deosarran
Innovation Analyst/Project Leader MB

Mobile banking & maatwerk

Het sentiment onder gebruikers van de app bewijst dat geduld een schone zaak is. Hoewel de Hakrinbank als eerste Surinaamse partij internetbankieren aanbood, heeft het stuk mobile banking wat langer op zich laten wachten. Dit heeft te maken met de keuze voor een maatwerkoplossing. Veel andere Surinaamse banken werken met standaardpakketten en -apps die zijn aangesloten op hetzelfde oude, complexe achterlandschap als het core banking-systeem. Personalisatiemogelijkheden zijn hierbij vaak beperkt tot logo’s en huisstijlkleuren. Een snelle en dure oplossing, waarbij de calls tussen backend en frontend vaak traag zijn en nét niet de informatie aanbieden die klanten nodig hebben.

Native development

De native Hakrinbank-app communiceert via een door Move op maat gemaakte tussenlaag met de core banking-systemen. Daardoor konden we de presentatielaag compleet ontwerpen naar de wensen van Hakrinbank en zo de app het echte ‘nativegevoel’ meegeven. Deze bewuste keuze voor maatwerk geeft Hakrinbank bewegingsvrijheid op meerdere fronten. Zo kan de bank nieuwe features blijven toevoegen en op termijn bijvoorbeeld ook cross-sellproducten aanbieden. Dit maakt de app inzetbaar voor meerdere roadmaps en business cases.

Featured updates

Beyond the latest trends

No items found.

Meer weten of met ons werken?