This article is only available in Dutch 🇳🇱

Nieuws

In vijf maanden van stagiair naar veelzijdige UX Designer

Tim (22) vertelt over zijn stageperiode bij Move. De UX Designer hielp pitchen bij een grote Amerikaanse klant, scoorde een vaste baan én een opleiding tot Motion Designer.
Tim zit op een bankje op het kantoor van Move Amsterdam
'Als je mij vooraf had verteld dat ik hier zo snel zoveel kon bereiken, had ik je niet geloofd.'

Mijn stage was vanaf dag één uitdagend en inspirerend. Precies wat ik had gehoopt. 

Op mijn eerste stagedag was ik vooral onder de indruk. Van het grote, moderne kantoor met waanzinnig uitzicht over de Amsterdamse haven. En de bruisende, internationale sfeer die je meteen voelt als je daar binnenstapt. Veel interessante mensen uit veel verschillende landen. Na een korte inwerkperiode kon ik meteen vol aan de slag. Na een maand kreeg ik van sales het verzoek om een aantal mock-up schermen te maken. Die moesten mee in een pitch bij een grote Amerikaanse klant. De briefing was: 'Maak de vetste schermen die je kan maken.' Voor de rest had ik de vrije hand. Fijn dat meer ervaren collega’s hier altijd klaar staan met advies en feedback. Twee weken later ging er een delegatie naar Amerika, met mijn designs in de map. Kijk, dan heb je natuurlijk wel écht iets te vertellen als vrienden en familieleden vragen hoe het met je stage gaat. 

Ik heb in die vijf maanden véél meer geleerd dan tijdens mijn hele opleiding. 

Move heeft veel grote klanten. De lat ligt daardoor hoog. We hebben bijvoorbeeld een heel gedetailleerd designproces dat je altijd nauwlettend moet volgen. Dat is pittig in het begin. Maar het geeft je ook veel houvast en zelfvertrouwen als je er eenmaal gewend aan bent. Naast veel nieuwe kennis en inzichten over UX Design heb ik ook veel andere dingen geleerd. Bijvoorbeeld over het belang van goede communicatie. Ik werkte aan een app waar de opdrachtgever telkens met nieuwe ideeën en specificaties kwam. Na elk nieuw design moest het weer anders. Ik weet nu dat dat soort dingen er gewoon bij horen. En hoe belangrijk het is om telkens weer aandachtig uit te vragen wat de bedoeling is. Om daarna heel nauwkeurig te kunnen communiceren wat je precies gaat doen. 

De mogelijkheid om als werkstudent mijn afstudeeropdracht te doen was de perfecte afsluiting. 

Die mogelijkheid bracht Move onder mijn aandacht. Ik kreeg een mooie vergoeding en kon gebruikmaken van alle beschikbare kennis en resources. Uiteraard moest ik dan wel een relevant onderwerp kiezen. Dat was geen probleem. Ik koos voor het ontwerpen van een seamless payment mogelijkheid in een retailomgeving. Met andere woorden: winkelen in een supermarkt en automatisch betalen, zonder dat je ooit een kassa ziet. Daar komt veel bij kijken. Zo wil je niet dat minderjarigen hiermee alcohol kopen. Om dat te voorkomen ontwikkelde ik een Know Your Customer-flow. De appgebruiker kan hiermee in enkele eenvoudige stappen zijn identiteit verifiëren. Die slimme betaaloplossing is af, en kan in de toekomst zo in de app van een grote supermarkt terechtkomen. 

Dankzij mijn succesvolle stage werk ik nu fulltime als UX Designer bij Move. 

Al tijdens mijn stage kreeg ik een vaste baan aangeboden. Die mogelijkheid greep ik met beide handen aan. Ik kreeg direct een interessante opdracht voor een grote sportschoolketen. Beginnende sporters haken vaak snel weer af. De app moet helpen dat te voorkomen. De opdrachtgever had daar zelf al een idee voor. Na eigen research heb ik dat idee gechallenged. Ik ontwikkelde zelf een alternatief en presenteerde dat aan de klant. Binnenkort helpt mijn idee daardoor mogelijk duizenden beginnende sporters aan een betere sportervaring. Dat is een heel bevredigend gevoel. 

Move motiveert mij doorlopend om mezelf verder te ontwikkelen als digital professional. 

Het challengen van een opdrachtgever is iets dat een halfjaar geleden simpelweg niet in me op was gekomen. Het zegt veel over mijn gegroeide zelfvertrouwen en mijn professionele ontwikkeling. Sinds de eerste dag van mijn stage prikkelt Move me om mezelf verder te ontwikkelen. Je wordt in het diepe geworpen, maar krijgt wel altijd de hulp die zorgt dat je niet kopje onder gaat. Move stimuleert je ontwikkeling ook actief. Ik mag nu bijvoorbeeld meteen een high-end opleiding in Motion Design doen. Een geweldige kans om mezelf verder te ontwikkelen als digital professional. Dat zegt ook veel over Move: ze motiveren en ondersteunen je hier bij alles wat je doet.

Wil jij net als Tim stage lopen bij Move? Klik hier voor meer informatie.

Featured updates

Beyond the latest trends

No items found.

Meer weten of met ons werken?