This article is only available in Dutch 🇳🇱

Nieuws

Van een traineeship als Android Developer naar een iOS Developer met vast contract

Nihal doorliep bij Move Agency een traineeship als Android Developer. Nog geen jaar later heeft ze een vast contract als iOS Developer. Wat gebeurde er, en wat leerde ze daarvan?
iOS Developer Nihal
"I was ready to dive into the deep end!"

Met een inspirerend onboarding project leer je snel je mogelijkheden kennen.

Speciaal voor trainees en stagiaires ontwikkelde Move een onboarding testproject. Daarin doorloop je alle stappen van een echt project. Op die manier leerde ik mijn verantwoordelijkheden en mogelijkheden als toekomstige Android Developer op een hele natuurlijke en toegankelijke manier kennen. Tijdens het testproject viel me vooral op hoe gestructureerd Move alle voorkomende werkzaamheden aanvliegt. Dit heeft mij enorm geholpen het beste uit mezelf te halen. En het gaf de zekerheid dat ik mij verder wil ontwikkelen als Android Development Specialist.

Ik vind het nu veel makkelijker om code goed te organiseren en clean code te schrijven.

Tijdens mijn opleiding was ik me bewust dat ik nog veel te leren had over het structureren van mijn programmeerwerk. Bij Move is daar duidelijk heel goed over nagedacht. Het bedrijf heeft een hele heldere en efficiënte werkwijze ontwikkeld, die alle collega’s zorgvuldig volgen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je altijd kiest voor de kwalitatief meest hoogwaardige oplossing. Dat is niet altijd even makkelijk, maar wel heel duidelijk. Door die aanpak consequent te volgen, vind ik het nu veel makkelijker om code goed te organiseren en clean code te schrijven. Zo leer je hier dus heel erg snel.

De praktijkkennis van collega’s kun je vaak direct toepassen tijdens je eigen werkzaamheden.

Na afronding van een testproject mocht ik starten aan mijn eerste echte project. Ook hierbij was mijn buddy doorlopend beschikbaar om advies en feedback te geven. Mede door de informele wijze van samenwerken had ik hem al best goed leren kennen. Daardoor voelde het heel natuurlijk hem om advies te vragen. Ik aarzelde eigenlijk nooit om hem in te schakelen als ik iets wilde weten. Daarnaast is er een wekelijkse bijeenkomst waar je ervaringen deelt met de andere developers. Iedereen vertelt over zijn uitdagingen en leermomenten van die week. Heel leerzaam, vooral ook omdat je die praktijkkennis vaak direct weer kunt toepassen tijdens je eigen werkzaamheden.

Door het vertrouwen dat je hier krijgt, voel je je eigen vertrouwen met de week groeien.

Het eerste project waar ik als junior Android Developer aan mocht meewerken, was de Budget Thuis-app. Héél inspirerend! Budget Thuis biedt een miljoen Nederlandse klanten naast energie ook  mobiele telefonie, televisie en internet aan. Zo ontstaan verschillende klantgroepen met dito informatiebehoeftes, en natuurlijk moeten die allemaal een onberispelijke gebruikerservaring krijgen. De talrijke datastromen moeten daarvoor op elk moment realtime gekoppeld worden aan de juiste gebruiker.  Heel complex, mede omdat sommige gebruikers een adres of diensten delen. Zo kreeg ik bij mijn eerste project dus ook direct het gewenste resultaat: ik ging écht de diepte in!

Dankzij deze uitdagingen kon ik me in korte tijd sterk ontwikkelen. Persoonlijk én professioneel.

Mijn traineeship verliep zo goed dat ik binnen drie maanden een vast contract kreeg als junior Android Developer. Enkele maanden later bood Move mij de mogelijkheid me om te scholen tot iOS Developer. Een grote stap, die ik dankzij mijn goede ontwikkeling vol zelfvertrouwen heb  genomen. Nu werk ik from scratch aan mijn eerste zelfstandige iOS project: een nieuw onderdeel voor de applicatie van een grote private bank. Een persoonlijke mijlpaal, waarvan ik nooit had verwacht dat ik die binnen een jaar zou bereiken. Dat zegt ook heel veel over het vertrouwen en de mogelijkheden die je hier krijgt als ambitieuze developer: je kunt hier heel snel leren en groeien.

Ook een move maken? Bekijk dan hier onze iOS developer vacature.

Featured updates

Beyond the latest trends

No items found.

Meer weten of met ons werken?