This case is only available in Dutch 🇳🇱

De best beoordeelde app van energie-landDe best beoordeelde app van energie-land

ENGIE

De best beoordeelde app van energie-land

Download app:
Download app:
Visit website:
Reading time:
5
min
Deliverables
iOS & Android
Stack
Skills
Strategie, Design, Backend en Development

Hoe we in een volle app meer ruimte creëerden

Om ruimte te maken hebben we gekozen voor een simpeler én flexibeler navigatie van de app: Inzicht, Advies, Contact en Regelen. Alles wat je van je energieleverancier verwacht, precies op de plek waar je het zoekt.

Nieuwe visie op de ENGIE app

Al sinds 2016 zijn wij dé mobile partner van ENGIE, met wie we samenwerken aan de doorontwikkeling van de app. Een volwassen en volwaardige app, maar ook één die door de uitbreidingen in de afgelopen jaren aardig vol begon te raken. Het was tijd om opnieuw naar de tekentafel te gaan en samen met ENGIE een nieuwe visie op de app te ontwikkelen.

Na een intensief onderzoekstraject vertaalden we de strategie van ENGIE door naar een effectieve strategie van de app. De kern van het verhaal? Focus naast effectief inzicht óók op verduurzaming en aan het bijdragen aan een beter klimaat. Dat vertaalde zich naar meer focus op bewijsvoering en een nieuw scherm dat draait om het helpen van klanten met hun eigen energietransitie.

Slim dashboard geeft naast inzicht ook context

Versie 5 bevat alles rondom het verbruik in één slim scherm. Via handige blokjes, ‘widgets’, ben je zo up to date. Gebruiksvriendelijker en handiger dan ooit dus.

De app relevanter dan ooit

Verduurzaming, stijgende gasprijzen en bewuster leven zijn thema’s die enorm actueel zijn. De ENGIE-app speelt hier slim op in door op laagdrempelige wijze inzicht te geven in actueel en historisch energieverbruik en slim verbruiksadvies, volledig gebaseerd op kenmerken van de woning en persoonlijke interesses. Zo ziet iedere gebruiker unieke adviezen precies passend bij zijn of haar leven. Daarnaast verhoogt de app de selfservice bij klanten, door het regelen van contractzaken supereenvoudig te maken.

App key player voor ENGIE

De app is een belangrijk kanaal voor ENGIE om klanten te binden. De focus op relevante updates zorgt voor grote gebruikerstevredenheid en daarmee loyaliteit.

De komende tijd zal de app worden uitgebreid, waarbij context en verbruik key blijven. Maar ook op het gebied van verduurzaming en advies zal de app flink worden uitgebreid.

Leverancier én adviseur

Onlangs ging een volledig vernieuwde feature in de ENGIE-app live: Advies. In dit nieuwe scherm helpen we klanten met verduurzamen aan de hand van persoonlijk advies. Denk aan praktische tips, kleine investeringen, maar ook grote maatregelen. Als gebruiker zie je direct wat de maatregel in jouw situatie op gaat leveren. En ben je klaar om de stap te zetten? Dan koppelt ENGIE je aan de juiste installateurs voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.

No items found.

Rating enorm gestegen

De functionaliteiten in versie 5 draaien om het alledaagse gebruik van de app. Mede hierdoor zijn gebruikers erg tevreden over de huidige app. De app is gestegen naar gemiddeld een 4,3, en behoort daarmee tot één van de best beoordeelde apps uit energieland!

No items found.
No items found.
No items found.

Wil je meer weten over deze case of graag met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!