This case is only available in Dutch 🇳🇱

The most complete airport app - DFW International AirportThe most complete airport app - DFW International Airport

DFW International Airport

Een mobiele app die het reizen naar en door DFW Airport zo prettig mogelijk maakt

Download app:
Download app:
Visit website:
Reading time:
min
Deliverables
iOS & Android
Stack
Skills
Concept, Design, Development, Maintenance

Digitale vluchtervaring

Wij zijn sinds 2015 partner van DFW Airport. Na succesvolle integratie van het DAP zijn er in de loop der tijd meerdere features toegevoegd. Vandaag de dag is de digitale vluchtervaring compleet met een nieuwe webomgeving die naadloos aansluit op de DFW Airport app. Zowel de iOS, Android als webomgeving worden beheerd in hetzelfde CMS systeem. Zo is de content eenvoudig voor de luchthaven te beheren en hebben de passagiers een overzichtelijke interface, ongeacht het device dat wordt gebruikt.

Jouw reis begint thuis

Zodra de vlucht is geboekt kunnen passagiers al de vluchtstatus en informatie bekijken. Maar daar blijft het niet bij. De app stelt gebruikers in staat om de gehele reis van vertrek tot landing in te plannen. Van het moment van boeken tot aankomen op de bestemming zorgt het platform voor een naadloze reiservaring.

Parkeerplek reserveren én betalen

Met DFW Prepaid Parking in de app kunnen reizigers de parkeerplek voorafgaand aan hun bezoek reserveren en betalen. Tijd- en geldbesparend dankzij de kortingen in de app. Na reservering van een parkeerplek kunnen gebruikers hun Toll Tag of digitale QR-code gebruiken om de DFW Parking binnen te rijden.

DFW Airport is de eerste luchthaven die een volledig native betalingsmogelijkheid voor haar gebruikers heeft geïmplementeerd. In tegenstelling tot een flow waarin gebruikers naar een externe website worden ge-redirect voor de betaling, ervaren de gebruikers een soepele en ononderbroken flow in de DFW Airport app. Veilig en efficiënt. Als passagiers eenmaal hun auto hebben geparkeerd kunnen zij de parkeerplek opslaan in de app en hun weg naar de security checkpoints vervolgen.

Optimale reisbeleving met minimale wachttijd

Het kan nog weleens voorkomen dat passagiers onverwachts in lange rijen bij de security checkpoints komen te staan. Niet ideaal wanneer je graag zonder te haasten op tijd bij de gate wilt aankomen. Echter hoeft het gegeven dat jouw checkpoint op dat moment erg druk is, nog niets te zeggen over de andere checkpoints.

Om die reden ontwikkelden we samen met DFW Airport ‘live security checkpoint wait times’. Op deze manier kunnen de gebruikers van de app bepalen of het dichtstbijzijnde checkpoint ook daadwerkelijk de snelste keuze is. DFW Airport is de eerste luchthaven met live wachttijden van alle checkpoints én alle lanes. Als passagiers eenmaal voorbij de douane zijn, kunnen ze volop genieten van alles wat DFW te bieden heeft, zoals de vele winkels en restaurants.

Meer dan 42.000 maandelijks actieve gebruikers

De website en app van DFW Airport hebben zich bewezen als relevante kanalen die de interactie tussen DFW Airport en haar passagiers optimaal kan realiseren. De app is al meer dan 871.000 keer gedownload en wordt maandelijks gemiddeld door meer dan 42.000 passagiers actief gebruikt. Daarnaast wordt de website maandelijks door meer dan 395.000 mensen bezocht. We zijn erg trots op de soepele en prettige samenwerking tussen DFW Airport en Move. Samen blijven we continu werken aan verdere verbeteringen om DFW haar reizigers van een zo fijn mogelijke reis te voorzien.

No items found.

Wachttijden

De nieuwste versie van de app bevat naast de live wachttijden ook een voorspelling van de verwachte wachttijden bij het checkpoint. Zo weten passagiers hoe lang ze ongeveer moeten wachten als ze in de rij gaan staan. Voor een optimale reiservaring geven we je naast de voorspelling van de verwachte wachttijd ook een aanbeveling van het checkpoint met de minste wachttijd. Hierbij adviseren we je hoe laat je het best kunt arriveren bij dit checkpoint. Zo wordt de wachttijd tot een minimum beperkt en verloopt jouw reis zo optimaal mogelijk. Deze aanbeveling is 24 uur van tevoren beschikbaar. Zo kan je onbezorgd de deur uit stappen, om te beginnen aan een ontspannen reis naar jouw bestemming.

Pre-order bij jouw favoriete restaurant

Een hapje eten voor vertrek? Met ‘Mobile Food Ordering’ in de DFW Airport app kunnen passagiers hun eten vooraf bestellen én direct betalen. Gebruikers kunnen hun favoriete maaltijd kiezen uit een lijst van restaurants die zijn aangesloten op de infrastructuur van Grab. Als de bestelling eenmaal is gelukt, is het slechts een kwestie van de bestelling ophalen bij de ‘Mobile food ordering’ counter. Op deze manier hoeven gebruikers dus niet meer in de rij bij het restaurant te staan en kunnen zij de bestelling meenemen.

Navigatie in de luchthaven

Je weg vinden op een luchthaven van meer dan 40 vierkante kilometer kan nogal een uitdaging zijn. Gelukkig kunnen passagiers gebruik maken van de indoor wayfinding en positioning in de DFW Airport-app. Gebruikers navigeren gemakkelijk door de luchthaven aan de hand van een uitgebreide ‘turn-by-turn’ routebeschrijving.

No items found.
No items found.
No items found.

Wil je meer weten over deze case of graag met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!