This case is only available in Dutch 🇳🇱
Behaalde
resultaten
- Binnen vier weken een update met verbeteringen live
- Een eigen backend, stabiele middleware die koppelt met diverse systemen
- Hele snelle laadtijden
Continue inzicht
Op ieder moment inzicht in je planning, uren, loon en verlof. Met de nieuwe Timing app is werken leuker en gemakkelijker dan ooit. Flexkracht en Timing continu in contact.
Flexkracht centraal
De nieuwe Timing app ziet er niet alleen strakker uit, ook staat hij volledig in het teken van intuïtief gebruik. Met de app kan de flexkracht op ieder moment zijn of haar planning, uren, verlof en loon inzien. Voor alle doeners en aanpakkers van Nederland.
Focus op de waarde voor de flexkracht
We bundelden de kennis en ervaring van Timing met onze uitgebreide creatieve en digitale skills. Het doel? De Timing app volledig opnieuw ontwikkelen, waarbij we de focus leggen op het leveren van waarde voor de flexkracht. Drie speerpunten in onze aanpak:
- Een kraakheldere productvisie en strategie
- Goodlooking eenvoud. Bijzaken weg, gemak voorop met uniek design
- Stabiel en meetbaar, maar bijsturen waar nodig
Tijdens de gesprekken met flexkrachten kwamen we allemaal tot de conclusie: werken gaat voor een groot deel om geld verdienen, maar ook om meer. Niet als nummer behandeld worden, maar als individu. Erkenning en waardering. Zekerheid in werk en inkomen. Binnen een vertrouwde omgeving inzicht in gegevens die ertoe doen. Op basis van deze specifieke gebruikerskennis en de inzichten vanuit de business en markt ontwikkelden we een ijzersterke productvisie. Een stevige conceptuele toekomstvisie als basis voor de ontwikkeling van de app.
Regelen binnen één klik
Het regelen van zaken is binnen één klik bereikbaar dankzij de bottom navigation. Centraal daarin staat doen, een opvallende actieknop die flexkrachten doorstuurt naar de flows voor bijvoorbeeld het opgeven van uren en beschikbaarheid, verlof vragen of contact opnemen met Timing. Deze flow heeft een donker thema en is daarmee in duidelijk contrast met de rest van de app. Zo brengen we bewust onderscheid aan in de flows waar we input van de gebruiker vragen.
Stabiel en meetbaar
Sinds 2017 beheert Move de app van Timing, en het was tijd voor iets nieuws; een snelle, stabiele app die future proof is. Deze keer zetten we de techniek volledig naar onze eigen hand en zijn we helemaal opnieuw begonnen. Centraal hierin staat onze eigen backend, stabiele middleware die koppelt met diverse systemen. Hier halen we alles rondom verloning, planning en persoonsgegevens vandaan. Met een eigen API praten de Android- en iOS-apps zo op een consistente manier met deze backend, en sluiten we eenvoudig andere systemen aan. Zo zijn laadtijden snel, zijn we onafhankelijk van uptime van andere systemen en ontlasten we de servers van Timing.
Meetbaarheid is superbelangrijk tijdens de doorontwikkeling. Met Firebase en Google Analytics analyseren we continu het gebruikersgedrag (anoniem). Ook voeren we actief A/B-testen uit en blijven we in gesprek met gebruikers om de app te optimaliseren. Sinds de lancering begin mei hebben we al veel data verzameld en al binnen vier weken stond een update met verbeteringen live.
Eind 2020 is een grote update van de app live gegaan, speciaal is gericht op de flexkracht die bij een nieuwe werkgever begint. Timing hecht veel waarde aan een hoge betrokkenheid, werktevredenheid, productiviteit en aan snellere integratie. Daarom is er een onboarding module toegevoegd aan de app. De focus lag, ook bij de ontwikkeling van dit onderdeel, volledig op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid; de onboarding bij Timing is nu laagdrempeliger dan ooit. Door in de app de onboarding te doorlopen zijn nieuwe flexkrachten razendsnel bekend met de werkwijzen en gebruiken van hun nieuwe werkgever en kunnen ze snel en met vertrouwen aan het werk.
De onboarding is opgedeeld in een aantal hoofdstukken, met daarin verschillende onderwerpen. Per onderwerp hebben werkgevers de optie om informatie te verstrekken en vragen te stellen om het kennisniveau van de flexkracht te toetsen. Als de flexkracht de onboarding succesvol heeft afgerond, kan de informatie later altijd nog worden ingezien.De grote uitdaging? De onboarding bij een nieuwe werkgever is eenmalig, en een goede eerste indruk maak je maar één keer. Een belangrijk moment dus, en daarom moet dit proces loeistrak in elkaar zitten.Voordat de onboarding live werd gezet, werd deze door vijftig flexkrachten getest en beoordeeld met een 8.