This case is only available in Dutch 🇳🇱

Een digitale transformatie

De passagierservaring en -relatie verbeteren met het Digital Airport Platform (DAP)
Client
Charlotte Douglas International Airport
Platform
iOS, Android, Web
Expertises
Concept, Design, Development, Maintenance
Download app:
Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Download app:
Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Hand met telefoon waarin de CLT-app open staat.

Frictieloze parkeeroplossing

Parkeren is naast een cruciaal onderdeel van de passagierservaring een belangrijke inkomstenbron voor CLT. Veel luchthavenbezoekers willen ruim voor hun reis al een parkeerplaats reserveren en betalen. Dit verzekert hen van een plek en vaak ook van een betere prijs. Daarom bouwden wij een conversiegerichte oplossing die online reserveren mogelijk maakt op de website én in de mobiele app.

Implementatie van hetDigital Airport Platform

Het door Move ontwikkelde Digital Airport Platform (DAP) is een digitale oplossing die passagiers ondersteunt tijdens hun reis. Het levert relevante informatie, diensten en ervaringen op basis van gebruikerscontext (zoals vluchtgegevens en locatie). CLT is de eerste luchthaven die het DAP volledig implementeert. Deze implementatie is, naast het realiseren van een responsieve website en twee mobiele apps, een belangrijk onderdeel van CLT’s digitale transformatie. Een proces waarin we alle kanalen op zo’n manier hebben ontwikkeld dat CLT ze zelf gemakkelijk van unieke content kan voorzien.

Als oplossing hebben we één, maar zeer krachtig, CMS (Contentful) gebruikt als onderdeel van ons Digital Airport Platform. Dit CMS biedt veel mogelijkheden. Door daar optimaal gebruik van te maken, kan CLT haar content nu makkelijk en snel organiseren en haar kanalen bijwerken op elk gewenst moment. Maar de inhoud uit het CMS is slechts een deel van alle informatie die aan de gebruiker moet worden getoond. Er is ook een groot deel realtime data, zoals vluchtgegevens, die automatisch in alle kanalen moet worden bijgewerkt. Hoe zorgen we ervoor dat deze data realtime in zowel de apps als op de website wordt getoond?

Realtime in de palm van je hand

In tegenstelling tot de website, die passagiers vooraf algemene reisinformatie biedt, moest de app fungeren als persoonlijke luchthavenassistent. Daarvoor zijn realtime en locatiespecifieke data essentieel. Gebruikers van de CLT-app kunnen hun vluchten bookmarken en ontvangen een melding zodra er een statuswijziging plaatsvindt, zoals een verandering van gate. De app navigeert gebruikers zelfs naar hun gate, met behulp van indoor wayfinding en positioning. Navigeren naar een winkeltje, toilet of restaurant op de luchthaven? Ook dat kan. De app bevat namelijk een lijst met alle luchthavenfacilitieiten en hun locaties.

‘Move really helped the acceleration of our digital program. They had everything live in no time. Their Digital Airport Platform solution really helps us in improving the passenger journey and throughput at the airport.‘

Ted Kaplan

Chief Business & Innovation Officer

Eén systeem voor diverse online kanalen

DAP omvat de ontwikkeling van een nieuwe website die passagiers alle informatie biedt die ze nodig hebben. Van algemene luchthaveninformatie tot specifiekere informatie over bijvoorbeeld parkeren, shops en restaurants. Wat zo uniek is aan de ontwikkeling van de CLT-website, is dat deze op hetzelfde systeem als de Android- en iOS-app draait. Dit betekent dat de vluchtgegevens die op de website en in de apps worden weergegeven, afkomstig zijn van hetzelfde platform. Daarnaast is de website buitengewoon snel en de gebruikerservaring soepel. Dit komt doordat we technieken hebben ingezet die de hele website onmiddellijk laden, in plaats van pagina voor pagina.

No items found.

Een geweldige start!

De mobiele apps en website gaven CLT een solide basis voor verdere uitbreiding en verbetering van functies die ons Digital Airport Platform te bieden heeft. Met het oog op de verdere ontwikkeling, verzamelen we de komende tijd zoveel mogelijk gebruikersfeedback.

Foto van reizigers op CLT Airport

Wil je meer weten over deze case of graag met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!