This case is only available in Dutch 🇳🇱

Eén app, twee airports

... en een vijfsterren-reiservaring!
Client
Houston Airport System
Platform
iOS & Android
Expertises
Backend, Development, Design
Download app:
Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Download app:
Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon

Eén app, twee airports

Wie de Houston Airport-app voor het eerst opent, maakt de keuze tussen twee gescheiden appomgevingen. Die van George Bush Intercontinental Airport is in de app weergegeven met de kleur blauw en die van William P. Hobby Airport met groen. Deze kleuren sluiten aan bij de huisstijlen van beide vliegvelden, wat bij gebruikers direct voor herkenbaarheid zorgt.

Beide luchthavens hebben hun eigen dashboard, vluchtinformatie, wachttijden en een eigen lijst met voorzieningen als winkels en restaurants. Voor onze developers een uitdagende en unieke use case, omdat in de backend alle informatie moest worden gesplitst. Ook in het achterliggende CMS van de app, Contentful, is alle content gescheiden. Zo kunnen HAS-medewerkers gemakkelijk de content voor één of beide airports tegelijk beheren.

Video van de Houston Airport App

Multi-level indoor wayfinding & navigation

Om te zorgen dat reizigers hun weg op de luchthavens makkelijk kunnen vinden, integreren we indoor wayfinding in de app. Daarvoor gebruikten we de ruim 5000 Bluetooth-beacons die al op beide luchthavens aanwezig waren, verspreid over een totale oppervlakte van zo’n 50 km². Met een klein team vlogen we naar Houston. Daar plotten we onder leiding van Lead Developer Michael de locaties van de beacons op de plattegronden en zorgden we dat gebruikers op de 3 verdiepingen in de luchthavens en 6 verdiepingen in de parkeerplaatsen hun weg kunnen vinden. Hiervoor maakten we gebruik van plattegronden die al eerder waren ontworpen voor de website van HAS en werkten we nauw samen met de leverancier van deze plattegronden. Een complex proces met een supergebruiksvriendelijke uitkomst, waaruit weer blijkt hoe belangrijk specifieke projectkennis is voor een optimale ontwikkeling van de app.

Video van de Houston Airport App

Stressverminderende en tijdbesparende features

De app bevat een flink aantal features die de reiservaring minder stressvol maken en passagiers tijdswinst opleveren. Zo is het dankzij de eerder genoemde Bluetooth-beacons mogelijk om op alle (!) verdiepingen van beide luchthavens te navigeren. Ook geeft de app aan hoeveel minuten het lopen is naar bestemmingen als de douane, de gate, restaurants, winkels en toiletten. Natuurlijk vind je in de app ook real-time informatie zoals actuele wachttijden bij de douane en aankomst- en vertrektijden. Daarnaast is het mogelijk om in de app een parkeerplaats te boeken. De app stuurt gebruikers reminders over waar de auto geparkeerd staat en navigeert er zelfs naartoe.

Five Star Future Plan

In aanloop naar de livegang van de app was een nauwe samenwerking met verschillende teams binnen Houston Airport System essentieel. Door de tijd en aandacht die er gaat naar elkaar en de scope leren kennen, ontstaat er een samenwerking die impact heeft op het resultaat en potentieel van de app. Dagelijks tracken we alles wat er in de app gebeurt. Zo kunnen we continu blijven verbeteren. In de nabije toekomst staan de integratie van de website en de digitale kiosks aan het Digital Airport Platform op de planning. Of we daarvoor weer naar Houston vliegen? Met alle plezier! Want die Houston-vriendelijke gastvrijheid - we love it.

No items found.

Wil je meer weten over deze case of met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!