This case is only available in Dutch 🇳🇱

Timing's digitale personalisatiepowerTiming's digitale personalisatiepower

Timing update

Timing's digitale personalisatiepower

Download app:
Download app:
Visit website:
Reading time:
min
Deliverables
iOS & Android
Stack
Skills
Development, Design, Backend

Persoonlijke en relevante vacatures

Samen met Timing zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de gebruikerservaring en engagement op vacatures te optimaliseren. Zo houden we de uitzendkrachten én opdrachtgevers van Timing tevreden. Een belangrijke wens was om de app effectiever in te zetten als instroomkanaal. Door persoonlijke en relevante vacatures aan te bieden aan app-gebruikers, geloven we direct bij te dragen aan de doelstellingen van Timing.

Customer Data Platform

Move is de digitale kennispartner van Timing. We zijn verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling en het onderhoud van de mobiele app. Ook verzorgen we een deel van de digitale infrastructuur waarmee het uitzendbureau flexkrachten en opdrachtgevers een optimale gebruikservaring biedt. Om vacatures via de app sneller in te vullen, waren een gepersonaliseerde vacaturefunctie en sollicitatiefunctie nodig. Hiervoor moet de app aan de achterkant data over zowel de vacatures als over de (potentiële) kandidaten samenbrengen. 

De integratie van het Customer Data Platform (CDP) Blueconic maakt het mogelijk om die veelzijdige data on demand uit verschillende bronnen te ontsluiten én effectief in te zetten. Daardoor toont de app iedere individuele gebruiker de best passende vacatures die op dat moment aansluiten op werkervaring, opleiding en woonplaats. Ook zoekgedrag in de app en op de Timing-website spelen hier een rol in: het CDP voegt de zoekdata automatisch toe aan de persoonlijke profielen en aanbevelingen.

Het CDP zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden binnen de app. Gebruikers die de app openen, krijgen nu direct een selectie vacatures te zien die naadloos aansluiten op persoonlijke voorkeur en geschiktheid. Daarnaast kan de app geselecteerde vacatures promoten met een promobox of een set gepersonaliseerde pushberichten. En dankzij de nieuwe ‘native’ sollicitatieflow plaatsen kandidaten hun sollicitatie rechtstreeks via de app met slechts twee drukken op de knop.

Resultaten

Door de gepersonaliseerde vacatures en de supersimpele sollicitatieflow groeide het aantal referral-sollicitaties vanuit de app van 2.368 in 2021 uit naar 8.232 in-app-sollicitaties in 2022: een stijging van 248 procent. In dezelfde periode steeg het aandeel sollicitaties dat werd aangedragen door de app van 3,8 procent naar 13,3 procent. En dankzij de laagdrempelige sollicitatieflow steeg het aantal sollicitaties per kandidaat ten opzichte van de website (3,02 versus 1,35). Ook was een flinke stijging te zien in het aantal views, clicks en de conversion rate.

Digitale personalisatiepower

Wat superinteressant is voor Timing, is dat de app nu aantrekkelijk is voor mensen die (nog) niet voor Timing werken. De app dient nu niet alleen als relatiemiddel, maar ontwikkelt zich ook als laagdrempelig instroom- en doorstroomkanaal. Door de slimme dataverwerking leert Timing de voorkeuren van onbekende gebruikers beter kennen. Zo kunnen steeds nauwkeuriger geschikte kandidaten voor een vacature worden geselecteerd. De eerste indicaties wijzen sterk uit dat Timing daardoor per vacature minder kandidaten hoeft te benaderen. Deze verbeterde ‘plaatsingsratio’ zorgt uiteraard ook voor lagere kosten en een versneld wervingsproces.

‘Door de intensieve samenwerking van de afgelopen jaren zien we dat Move onze business snapt en zich opstelt als volwaardig partner. Zodoende kunnen we doeltreffend en snel ontwikkelen op de trends in onze markt en zijn we gekomen tot een ontzettend waardevolle app voor onze gebruikers én onze business.’

Stijn Bossink
Product Owner

Naast de mogelijkheid om vacatures sneller in te vullen, profiteert Timing op andere manieren van de nieuwe digitale personalisatiepower. Zo kunnen de rijkere profielen bijvoorbeeld helpen om flexkrachten die zijn uitgekeken op hun huidige functie in een vroeg stadium te identificeren. Timing is daardoor altijd verbonden met de behoefte van de flexkracht en zo in staat om deze langer aan zich te verbinden.

No items found.

Alles in één app

De Timing-app wordt meer en meer het centerpiece in de customer journey van de uitzendkracht. Naast inschrijven, solliciteren en werk beheren, zien we de app ook als een geschikt kanaal voor initiatieven rondom persoonlijke ontwikkeling. Dit zou zich kunnen uiten in de vorm van opleidingen, trainingen en cursussen. Het uiteindelijke doel? Wát je ook wil doen bij Timing, je regelt het in de app. Altijd en overal.

No items found.
No items found.
No items found.

Wil je meer weten over deze case of met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!