This case is only available in Dutch 🇳🇱

Jouw persoonlijke mindfulness coach I VGZJouw persoonlijke mindfulness coach I VGZ

VGZ Mindfulness

Een gratis app voor iedereen die minder gestresst en meer mindful door het leven wil gaan.

Download app:
Download app:
Visit website:
Reading time:
min
Deliverables
Android Phone, Android Tablet, iPhone, iPad
Stack
Skills
Concept, Design, Development, Maintenance

De Challenge

Destijds ontwikkelden we de app als campagne utility: een tool om uit te dragen dat VGZ als eerste en enige Nederlandse verzekeraar mindfulness behandelingen vergoedde.

De app fungeert als een persoonlijke coach, die gebruikers helpt bij het doen van dagelijkse oefeningen en meditaties. Belangrijk tijdens de ontwikkeling was - én is - dat de app overal en altijd door iedereen gebruikt kan worden. Zo krijgt iedereen de kans om kennis te maken met Mindfulness, zelfs als je geen zorgverzekering hebt bij VGZ.

1.000.000 downloads

Inmiddels is de app bijna 1.000.000 keer gedownload, krijgt deze zowel in de Apple App Store als de Google Play Store een rating van 4+ sterren en wordt de app maandelijks gemiddeld door zo’n 75.000 personen gebruikt. Daarmee is de app niet alleen heel succesvol, maar ook volwassen geworden.

De challenge is nu dan ook: Hoe houden we de app relevant, aantrekkelijk en kunnen we de positieve impact op de gebruikers én hun perceptie van het merk VGZ verder optimaliseren?

De oplossing

Bij Move zijn we fan van de credo’s “Wij zijn niet de gebruiker” en “Zonder data ben je gewoon maar iemand met een mening”. Daarom ontwikkelen en optimaliseren we de app bijna volledig op basis van gebruikersfeedback en inzichten vanuit data analyse.

De meer dan 3.000 ratings en suggesties van gebruikers vormden een mooie basis voor de doorontwikkeling van de app.

Groot aanbod

De huidige versie bevat niet alleen een uitgebreid aanbod van oefeningen en programma’s, gebruikers kunnen ook gemakkelijk filters toepassen bij het zoeken en selecteren ervan. Hoeveel tijd heb je voor de oefening? In welke houding wil je de oefening doen? En ook de mogelijkheid tot het selecteren van een vrouwenstem is een belangrijke toevoeging gebleken.

De geanimeerde lotus - geheel in lijn met de positief beoordeelde ‘waterverf’ stijl - geeft gebruikers als visuele ‘delighter’ inzicht in hun progressie.

De nieuwste release

In de meest recente update introduceerden we opnieuw een uitgebreid aantal features en content. Wat biedt de app nu?

  • 72 verschillende mindfulness oefeningen, in zowel een vrouwen- als een mannenstem
  • 5 nieuwe mindfulness programma’s voor beginners en gevorderden
  • Mindfulness oefeningen voor kids
  • Oefeningen voor betere slaap
  • Download optie:
  • download je programma’s of individuele oefeningen voor als je even geen toegang tot het internet hebt (en bespaar op je data) of stream ze direct (en bespaar op het geheugen van je smartphone)
  • Achtergrondkennis onder ‘goed om te weten’
  • Usabilla integratie, voor nog directere gebruikersfeedback

No items found.

De resultaten

Naast de positieve reviews in de app stores en het actieve gebruik is het effect van de mindfulnessoefeningen op onze gezondheid ook wetenschappelijk bewezen. Arnold A.P. van Emmerik en Jaap Lancee (professoren aan de Universiteit van Amsterdam) hebben in samenwerking met Fieke Berings (voormalig Consultant Zorgvernieuwing bij VGZ) onderzoek gedaan naar de doeltreffendheid van apps binnen het zorgdomein.

Wat blijkt?

De resultaten van het onderzoek zijn verrassend positief en tonen de doeltreffendheid van apps binnen het zorgdomein aan. Na een periode van acht weken werd een significante toename van de verschillende facetten van mindfulness geconstateerd, de proefpersonen bleken minder psychiatrische symptomen te vertonen en er werd zelfs hoger gescoord op het onderdeel quality of life. De verbeteringen bleven zich zelfs voortzetten voor een periode van minimaal drie maanden.

Op basis van bovenstaande resultaten concludeerden Van Emmerik en Lancee dat het mogelijk is om met behulp van een mobiele app - en de VGZ Mindfulness coach in het specifiek - duurzame positieve effecten te bereiken.

No items found.
No items found.
No items found.

Wil je meer weten over deze case of graag met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!