This case is only available in Dutch 🇳🇱

Top Michelin star experience in enkele kliks thuis I Uqonic ChefsTop Michelin star experience in enkele kliks thuis I Uqonic Chefs

Uqonic Chefs

De creaties van internationale sterrenchefs uit de hele wereld snel en eenvoudig online bestellen

Download app:
Download app:
Visit website:
Reading time:
min
Deliverables
Android, iOS, Web
Stack
Skills
Design, Development, Content

Veelzijdige content

De uitgebreide en veelzijdige content waarmee het platform de veeleisende clientèle gaat verleiden heeft een bijzonder oog voor kwaliteit en detail.

Snelle oplevering

Tijd is om verschillende redenen een kritische factor in deze uitdaging. Om een slagvaardig B2C platform te ontwikkelen is lean & agile werken vereist. Daarnaast staan er op dat moment nog een aantal cruciale vragen open over de exacte aanpak van dit unieke nieuwe culinaire platform, dat de hele customer journey van ontdekken tot bestellen moet faciliteren.

Welke consumentengroepen behoren bijvoorbeeld tot de optimale doelgroep voor het innovatieve concept? Welke sterrenchefs zijn bereid hun reputatie en gerechten in te zetten op het nieuwe platform? Hoe ziet de ideale onboarding procedure eruit voor beide veeleisende doelgroepen en welke eisen stellen zij aan de contentpresentatie en interactie op het nieuwe platform? Een agile samenwerking met Uqonic Chefs maakt het mogelijk om de antwoorden op deze vragen te implementeren.

Steep learning curve

Gezien de vereiste minimale time-to-market, moeten deze vragen beantwoord worden tijdens het ontwikkel- en productieproces van het nieuwe platform. Gelukkig gaat dit hand in hand met de lean & agile werkwijze waarmee Move al jaren veeleisende projecten benadert. Uitgangspunt: “We bouwen niet alleen een product voor de pioniers in de premium food delivery-industrie. We bouwen een tool om te leren welk product we moeten bouwen.” De steile leercurve die de klant oplegt, scherpt deze vertrouwde aanpak nog maar eens aan.

Dat geldt ook voor enkele belangrijke requirements van klantzijde. Het nieuwe platform moet in de toekomst ook andere culinaire bezorgformules kunnen gaan ondersteunen. Alle gebruikers moeten de benodigde content bovendien eenvoudig zelfstandig op het nieuwe multi entity platform kunnen plaatsen, indelen of bijvoorbeeld nieuwe lokale URL’s kunnen toevoegen. Ook de achterzijde van het platform moet dus zeer gebruikersvriendelijk en intuïtief worden ingericht.

Bijzonder oog voor kwaliteit en detail

Direct bij de briefing presenteert Uqonic Chefs duidelijke en gedetailleerde aanwijzingen voor de gewenste insteek en premium look & feel van het nieuwe platform. De deelnemende internationale sterrenchefs, hun gerechten en leefwereld komen daarbij nadrukkelijk centraal te staan. De uitgebreide en veelzijdige content waarmee het platform de veeleisende clientèle gaat verleiden moet daarom ook worden beoordeeld met hun bijzonder oog voor kwaliteit en detail.

Doorlopend leren, valideren en optimaliseren

Om kwalitatieve focus te garanderen produceert native specialist Move binnen enkele weken een eerste mvp/prototype van het beoogde frontend in React. Dat garandeert optimale performance en daarmee ook de meest aantrekkelijke gebruikservaring. De keuze voor Contentful garandeert de hoogste mogelijke kwaliteit en flexibiliteit van content management die de wereldwijde uitrol van een hoogwaardig B2C platform vereist. De (latere) integratie van commercetools en Adyen borgt de transactionele afhandeling op het hoogst mogelijke niveau.

Een continuous learning cycle

Direct bij oplevering van het prototype start Move een continuous learning cycle om de distinctiveness en ease of use van het frontend doorlopend te optimaliseren. De wekelijkse serie van intensieve user researches legt elk aspect van de ontwikkelende gebruikservaring rucksichtslos onder het vergrootglas. Ondanks, of juist dankzij deze compromisloze aanpak, slaagt Move er in binnen slechts tien weken een eerste proof of concept op te leveren dat niet alleen de gebruikers, maar ook de inmiddels benaderde topchefs overtuigt.

Zo besluiten onder meer culinaire superhelden Mauro Colagreco en Andreas Caminada hun reputatie en gerechten aan het nieuwe platform te verbinden. Naast zijn drie Michelinsterren werd Colagreco (Le Mirazur, Menton, Frankrijk) meerdere keren verkozen tot ’s werelds beste chef. Andreas Caminada kookte bij zijn eigen Schloss Schauenstein (Fürstenau, Graubünden, Switzerland) eveneens de maximale Michelinscore bij elkaar.

No items found.

Hoogwaardige informatie en inspiratie

Om de kwaliteit van de content rond deze culinaire genieën te borgen stuurt Uqonic Chefs content teams uit over de hele wereld. Zij verzorgen video's en ander beeldmateriaal waarin chefs de bezoekers van het platform meenemen op een culinaire avonturentocht, en tevens een intiem kijkje gunnen op de mens achter de sterrenchef. De beschikbare gerechten krijgen uiteraard stuk voor stuk een eigen detailpagina.

Naast de zeer kritische blik van de chefs moet alle op gerechten en ingrediënten ingestoken content ook voldoen aan zeer gedetailleerde lokale voorschriften. Het Amsterdamse platform voldoet met de mededeling ‘dat er in het gerecht mogelijk noten zijn verwerkt’ aan de voorschriften. In Zürich moet de gebruiker direct kunnen zien om welke soort(en) noten het gaat, en welke allergische reacties die mogelijk kunnen veroorzaken. Om alle vereiste informatie direct te kunnen vertonen, ontwikkelt Move een slimme datakoppeling tussen het platform en het systeem waarin Uqonic Chefs deze info bijhoudt.

Apps met zeer exclusieve gebruikservaring

Binnen twee maanden begint Move aan de ontwikkeling van de bijbehorende mobiele applicatie. Net als voor de webapplicaties (React) gebruikt de specialist in native development specifiek voor Android en iOS gemaakte ontwikkeltools en (design) standaarden. Daardoor komen de beschikbare mogelijkheden per platform optimaal tot hun recht, en kan het nieuwe platform altijd de meest aantrekkelijke gebruikservaring bieden.

In de respectievelijke webshops vind je de Uqonic Chefs-app echter nog niet terug. Om het exclusieve karakter van de culinaire belevenis te onderstrepen is download alleen mogelijk op persoonlijke uitnodiging. Pas nadat wereldwijd enkele honderden vooraanstaande foodies en andere culinaire autoriteiten hun oordeel en feedback hebben gedeeld wordt de app in bredere kring beschikbaar. En start de volgende fase in de missie om de exclusieve gerechten van ’s werelds beste chefs wereldwijd binnen enkele kliks op de eettafels van de meest veeleisende en avontuurlijke culinaire liefhebbers te plaatsen.

No items found.
No items found.
No items found.

Wil je meer weten over deze case of graag met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!