This case is only available in Dutch 🇳🇱

2 appschermen van de wisselinspectie app op zwarte achtergrond met vonken.2 appschermen van de wisselinspectie app op zwarte achtergrond met vonken.

ASSET Rail

Een digitale revolutie op het spoor

Download app:
Download app:
Visit website:
Reading time:
7
min
Deliverables
Android & Web
Stack
Skills
Concept, Development, Design, Management, Maintenance, Strategie, Backend, Test Engineering & Technical Discovery

Meldingen-app

De meldingen-app is een simpele, single purpose-app die automatisch storingsmeldingen ontsluit vanuit systemen van ProRail. De app geeft actuele storingen plus looptijden weer en verstuurt pushnotificaties. Dit maakt het voeren van telefoongesprekken met storingscoördinatoren vanuit ProRail’s meldcentrale overbodig. De app zorgt dat noodzakelijke informatie over wat er speelt op het spoor monteurs veel sneller bereikt en geeft 24/7 inzicht in wat er op locatie gebeurt. 

ASSET Rail appscherm meldingen app overzichtspagina van melding
ASSET Rail appscherm meldingen app overzicht lopende prio's
ASSET Rail appscherm meldingen app kaart met pins

Een ‘snoeistrakke’ backend

Opmerkelijk aan ASSET Rail’s digitale infrastructuur is de superstrakke, slimme backend. ASSET Rail is de eerste onderaannemer die directe koppelingen heeft met systemen van ProRail en andere partners. Om die koppelingen optimaal te benutten, bewerkten we een open source-API van CERN (de Europese organisatie voor nucleair onderzoek) dusdanig dat het data uit de ASSET Rail-apps doorstuurt naar EAM-platform Hexagon, dat gekoppeld is aan systemen van ProRail. In Hexagon staan al ASSET Rail’s werkorders en objecten en worden onderhoudsschema’s aangemaakt. Die zijn vervolgens zichtbaar in de app, waar de monteur data kan invullen die rechtstreeks wordt teruggekoppeld naar ProRail.

ASSET Rail appscherm wisselinspectie app Inspectie en Onderhoud AHOB
ASSET Rail appscherm wisselinspectie app Inloggen
ASSET Rail appscherm wisselinspectie app overzicht werkorders

Onderhouds-app

De onderhouds-app richt zich op onderhoudswerkzaamheden en de inspectie van seinen, overwegen, wissels, etc. De app kan voorspellen wanneer onderhoud nodig is, zo bespaart ASSET Rail schaarse uren van vakmensen. Monteurs kunnen in de app meetwaarden en onderhoudsgegevens invoeren. De app verwerkt werkorders, meetwaarden en andere data direct en digitaal. De feature ‘slimme looproutes’ geeft monteurs direct en nauwkeurig inzicht in de werklocatie. Dit verhoogt de efficiëntie enorm, net als de digitalisering van de verplichte veiligheidsinstructies. Deze functionaliteit zorgt dat ProRails regelgeving in wisselende concessiegebieden automatisch wordt gegenereerd en toegepast. Het resultaat is een aantoonbaar veilig bereidbaar spoor. Daarnaast worden monteurs beter gefaciliteerd in hun werk. En het meeslepen van stapels papier? Dat is een gepasseerd station!

‘Met onze huidige technische infrastructuur zijn we veel beter in staat om ProRail te informeren over waar we staan, wat er nog moet gebeuren en potentiële risico’s. Het mobiele maatwerk van Move heeft ons inzicht en overzicht opgeleverd. En daarmee een tevreden klant.’

Mart Folkerts
Hoofd Assetmanagement bij ASSET Rail

Aantoonbaar Veilige Berijdbaarheid 

ProRail zet zich in voor maximale veiligheid op het spoor en neemt alle nodige maatregelen om risico's te beheersen. Het programma Aantoonbaar Veilige Berijdbaarheid (AVB) is bedoeld om op korte termijn risico's te identificeren en op lange termijn structurele verbeteringen aan te brengen, met speciale aandacht voor het spoor en de wissels. Dit programma werkt nauw samen met ProRails programma Prestatiegericht Onderhoud (PGO). De verbeteringen die binnen het AVB-programma worden ontwikkeld, leiden namelijk vaak tot aanpassingen in werkprocessen en contracten met onderhoudsaannemers.

Om verbeteringen te realiseren, worden formats, regelgeving, tools en dashboards aangepast in overleg met de gebruikers. Nieuwe databronnen worden ook beschikbaar gesteld, processen worden geoptimaliseerd en geïmplementeerd, en de samenwerking met PGO-contractaannemers wordt verbeterd. De maatwerkoplossing die wij voor ASSET Rail ontwikkelden, resulteerde in een grote digitale voorsprong ten opzichte van concurrenten.  Hierdoor kan het bedrijf een actieve en waardevolle bijdrage leveren aan ProRails programma’s.

‘Met het toepassen van deze apps verbindt ASSET Rail de digitale infrastructuur op een slimme manier met de infra buiten, zonder uit het oog te verliezen dat de focus bij de monteurs ligt. Deze ontwikkeling biedt kansen om de uitwisseling van onderhoudsdata met ProRail verder te professionaliseren, wat leidt tot meer uniformiteit en kwaliteit en daarmee tot een betere aantoonbaarheid van de veilige berijdbaarheid.’

Jolanda van de Craats
Programmamanager Aantoonbaar Veilige Berijdbaarheid bij ProRail

Op het juiste spoor

Robert Kosse (CEO Move): ‘Door digitaal te (durven) pionieren, heeft ASSET Rail toegewerkt naar schaalbaarheid en een ijzersterke marktpositie. Ik ben supertrots op de rol die Move daarin speelt en kijk uit naar de verdere ontwikkeling van onze samenwerking.’ 

Meer weten over het partnerschap tussen ASSET Rail en Move? Lees hier het interview met algemeen directeur Jorn Pruntel.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Wil je meer weten over deze case of met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!