This case is only available in Dutch ūüá≥ūüáĪ

ASSET Rail lost storing op het spoor sneller en veiliger op

Een digitale revolutie op het spoor
Client
ASSET Rail
Platform
Android & Web
Expertises
Concept, Development, Design, Management, Maintenance, Strategie, Backend, Test Engineering & Technical Discovery
Download app:
Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Download app:
Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
2 appschermen van de wisselinspectie app op zwarte achtergrond met vonken.

Meldingen-app

De meldingen-app is een simpele, single purpose-app die automatisch storingsmeldingen ontsluit vanuit systemen van ProRail. De app geeft actuele storingen plus looptijden weer en verstuurt pushnotificaties. Dit maakt het voeren van telefoongesprekken met storingscoördinatoren vanuit ProRail’s meldcentrale overbodig. De app zorgt dat noodzakelijke informatie over wat er speelt op het spoor monteurs veel sneller bereikt en geeft 24/7 inzicht in wat er op locatie gebeurt. 

‚Äć

ASSET Rail appscherm meldingen app overzichtspagina van melding
ASSET Rail appscherm meldingen app overzicht lopende prio's
ASSET Rail appscherm meldingen app kaart met pins

Een ‚Äėsnoeistrakke‚Äô backend

Opmerkelijk aan ASSET Rail’s digitale infrastructuur is de superstrakke, slimme backend. ASSET Rail is de eerste onderaannemer die directe koppelingen heeft met systemen van ProRail en andere partners. Om die koppelingen optimaal te benutten, bewerkten we een open source-API van CERN (de Europese organisatie voor nucleair onderzoek) dusdanig dat het data uit de ASSET Rail-apps doorstuurt naar EAM-platform Hexagon, dat gekoppeld is aan systemen van ProRail. In Hexagon staan al ASSET Rail’s werkorders en objecten en worden onderhoudsschema’s aangemaakt. Die zijn vervolgens zichtbaar in de app, waar de monteur data kan invullen die rechtstreeks wordt teruggekoppeld naar ProRail.

ASSET Rail appscherm wisselinspectie app Inspectie en Onderhoud AHOB
ASSET Rail appscherm wisselinspectie app Inloggen
ASSET Rail appscherm wisselinspectie app overzicht werkorders

Onderhouds-app

De onderhouds-app richt zich op onderhoudswerkzaamheden en de inspectie van seinen, overwegen, wissels, etc. De app kan voorspellen wanneer onderhoud nodig is, zo bespaart ASSET Rail schaarse uren van vakmensen. Monteurs kunnen in de app meetwaarden en onderhoudsgegevens invoeren. De app verwerkt werkorders, meetwaarden en andere data direct en digitaal. De feature ‚Äėslimme looproutes‚Äô geeft monteurs direct en nauwkeurig inzicht in de werklocatie. Dit verhoogt de effici√ęntie enorm, net als de digitalisering van de verplichte veiligheidsinstructies. Deze functionaliteit zorgt dat ProRails regelgeving in wisselende concessiegebieden automatisch wordt gegenereerd en toegepast. Het resultaat is een aantoonbaar veilig bereidbaar spoor. Daarnaast worden monteurs beter gefaciliteerd in hun werk. En het meeslepen van stapels papier? Dat is een gepasseerd station!

‚ÄėMet onze huidige technische infrastructuur zijn we veel beter in staat om ProRail te informeren over waar we staan, wat er nog moet gebeuren en potenti√ęle risico‚Äôs. Het mobiele maatwerk van Move heeft ons inzicht en overzicht opgeleverd. En daarmee een tevreden klant.‚Äô

Mart Folkerts
Hoofd Assetmanagement bij ASSET Rail

Aantoonbaar Veilige Berijdbaarheid 

ProRail zet zich in voor maximale veiligheid op het spoor en neemt alle nodige maatregelen om risico's te beheersen. Het programma Aantoonbaar Veilige Berijdbaarheid (AVB) is bedoeld om op korte termijn risico's te identificeren en op lange termijn structurele verbeteringen aan te brengen, met speciale aandacht voor het spoor en de wissels. Dit programma werkt nauw samen met ProRails programma Prestatiegericht Onderhoud (PGO). De verbeteringen die binnen het AVB-programma worden ontwikkeld, leiden namelijk vaak tot aanpassingen in werkprocessen en contracten met onderhoudsaannemers.

Om verbeteringen te realiseren, worden formats, regelgeving, tools en dashboards aangepast in overleg met de gebruikers. Nieuwe databronnen worden ook beschikbaar gesteld, processen worden geoptimaliseerd en ge√Įmplementeerd, en de samenwerking met PGO-contractaannemers wordt verbeterd. De maatwerkoplossing die wij voor ASSET Rail ontwikkelden, resulteerde in een grote digitale voorsprong ten opzichte van concurrenten.¬† Hierdoor kan het bedrijf een actieve en waardevolle bijdrage leveren aan ProRails programma‚Äôs.

Mart Folkerts

Op het juiste spoor

Robert Kosse (CEO Move): ‚ÄėDoor digitaal te (durven) pionieren, heeft ASSET Rail toegewerkt naar schaalbaarheid en een ijzersterke marktpositie. Ik ben supertrots op de rol die Move daarin speelt en kijk uit naar de verdere ontwikkeling van onze samenwerking.‚Äô¬†

Meer weten over het partnerschap tussen ASSET Rail en Move? Lees hier het interview met algemeen directeur Jorn Pruntel.

No items found.

Wil je meer weten over deze case of met ons samenwerken?

Download app:
Apple iOS iconGoogle Play Store icon
Contact

Meer weten of met ons werken?

Versturen
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Thanks!

Your request has been sent successfully!